دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 78 KB
تعداد صفحات : 110
بازدیدها : 338
برچسبها : شناخت فراشناخت روانشناسی شناختی
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلشناخت و فراشناخت از جمله مقولاتی هستند که در اکثر فعالیت هایمان با آنها سر و کار داریم. در این تحقیق سعی بر این بوده که این دو مقوله را بیشتر شرح دهیم.
شناخت، مفهومی است که از دیر باز مورد توجه انسان و مخصوصا کسانی که در امر یادگیری فعالیت دارند، بوده و هست. بعد ها کلمه شناخت و روان با هم ترکیب شدند و روانشناسی شناختی را به وجود آوردند. حوزه ای که روز به به طرفدارن آن افزوده می شود. بنابراین سعی کرده ایم برخی نظریات روانشناسی شناختی را نیز ذکر کنیم. فرایند های شناختی مثل توجه، ادراک، تفکر، تصمیم گیری و... را به مفید توضیح داده ایم و سعی بر این بوده که ماهیت این مفاهیم و ارتباطی که با شناخت دارند، بیشتر مورد بحث قرار بگیرد. برخی از این فرآیندها از اهمیت بیشتری برخوردار بوده اند. بنابراین آنها را به طور مبسوط تر توضیح داده ایم. راهبردهای شناختی نیز بخشی از این پژوهش را به خود اختصاص داده اند. مهمترین راهبردها شناختی یعنی تکرار، بسط معنایی و سازماندهی در این بخش توضیح داده شده اند.
بخش دوم این پژوهش به فراشناخت اختصاص دارد. مفهوم جدیدی که از عمر آن بیشتر از 30 سال نمی گذرد و کتب تالیفی راجع به فراشناخت چه لاتین و چه فارسی محدود می باشند، مخصوصا به زبان فارسی هیچ کتاب معتبر اختصاصی راجع به این مفهوم وجود تدارد. ولی با این حال برخی کتب تربیتی و شناختی به طور پراکنده و مختصر به این مفهوم پرداخته اند که هر یک فقط به یکی از جنبه های آن اشاره کرده اند. در این جا سعی کرده ایم جنبه ها مختلف و پراکنده فراشناخت را نظم ببخشیم. بنابراین ابتدا از تاریخچه، محدود نظریاتی که راجع به فراشناخت وجود داشته اند را توضیح داده ایم. نظریه فلاول که مهمترین نظریه فراشناختی محسوب می شود تقریبا به طور کامل توضیح داده شده است.
فرآیندهای فراشناختی را به طور اجمالی توضیح داده ایم و رابط فراشناخت و تفکر انتقادی نیز مورد بحث قرار گرفته است. در بخش بعدی مهمترین راهبردهای فراشناختی یعنی برنامه ریزی، کنترل و نظارت و نظم دهی را توضیح داده ایم.
هر تدبیری که یادگیرنده برای کسب آگاهی یا یادگیری امور مختلف، به کار می گیرد راهبرد یا استراتژی شناختی نام دارد. بنا به تعریف، راهبرد شناختی به هر گونه رفتار، اندیشه، یا عمل گفته می شود که یادگیرنده در ضمن یادگیری مورد استفاده قرار می دهد و هدف آن کمک به فراگیری، سازماندهی و ذخیره سازی دانش ها و مهارتها و نیز سهولت بهره برداری از آنها در آینده است. راهبرد به یک نقشه کل یا مجموعه ای عملیات که برای رسیدن به هدف معینی طرح ریزی شده گفته می شود.
به طور کلی راهبردهای شناختی به ما کمک می کنند تا اطلاعات تازه را برای ترکیب با اطلاعات قبلا آموخته شده و ذخیره سازی آنها در حافظه دراز مدت آماده کنیم. بنابراین، راهبرد های شناختی ابزارهای یادگیری هستند.
این راهبردها عبارتند از :
1- راهبرد تکرار یا مرور 2- بسط یا گسترش معنایی 3- سازماندهی
ناظر است بر بخش یاز دانش مکتسب شما که به امور شناختی مربوط می شود. این امر عبارتست از دانش و باورهایی که به مرور از طریق تجربه در حافظه بلند مدت اندوخته شده است و ارتباطی به سیاست، فوتبال، الکترونیک، یا دیگر حیطه ها ندارد، بلکه به ذهن و عمل آن مربوط می شود. به نظر می رسد که برخی از این دانش اندوخته بیشتر اظهاری (دانستن آن) باشد تا روشی (دانستن چگونه)، نظیر دانش اظهاری شما مبنی بر اینکه حافظه ضعیفی داریم.
دیگر اشکال دانش فرا شناختی بیشتر روشی می نمایند تا اظهاری. برای مثال، دانش روشی شما در مورد زمان و نحوه کمک به حافظه ضعیف خود با استفاده از فهرست خرید یا دیگر ابزارهای کمک حافظه خارجی. البته دانش شما در مورد هر ماه فرا شناختی هم یم تواند اظهاری باشد و هم روشی، برای مثال، شما ممکن است از این واقعیت آگاه باشید و بتوانید آن را بیان کنید که تهیه فهرست خرید یک راهبرد حافظه خوب است و هم بدانید که آن را در زمان مناسب تهیه کیند. دانش فرا شناختی را می توان به دانش مربوط به اشخاص، تکالیف و راهبردها تفکیک کرد. ...
مقدمه
روش تحقیق
بخش اول :شناخت
تاریخچه شناخت
نظریه های شناختی
نظریه شناختی جورج کلی
نظریه اسناد
نظریه ناهماهنگی شناختی فستینگر
نظریه های شناختی عاطفه
نظریه شاختر
نظریه لازاروس
نظریه واینر
نظریه میشل
نظریه شناختی پیازه
نظریه رشد شناختی اجتماعی ویکوتسکی
نظریه رشد شناختی برونر
تعریف شناخت
فرایندهای شناختی
1 توجه
2 ادراک
3 تفکر
4 تصمیم گیری
5 حل مساله
6 حافظه
7 زبان
راهبردهای شناختی
تکرار یا مرور
بسط یا گسترش معنای
سازماندهی
بخش دوم : فراشناخت
تاریخچه فراشناخت
نظریه های فراشناخت
نظریه فرا شناختی فلاول
نظریه فراشناختی کلیو
نظریه های دیگر در باب فراشناخت
تعریف فراشناخت
فرایندهای فراشناختی
دانش فراشناختی
تنظیم و کنترل
فراشناخت و هوش
فراشناخت و آموزش راهبرشناختی
فراشناخت و تفکر انتقادی
نتیجه گیری و بحث
راهبرد های فراشناختی
برنامه ریزی
کنترل و نظارت
نظم دهی
محدودیت های تحقیق
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی